Kaikki alkoi siitä, kun kävelimme noin 5 vuotta sitten Iitissä mieheni kanssa. Oli kaunis talvinen ilta ja ohitimme Kangastus nimisen lankakaupan.( onpa muuten hyvä nimi kangaskaupalle) Kuulin silloin sen toiveen, jonka mieheni esitti. Aurora villapaita, jos hänellä olisi sellainen, niin hän ei enää tarvitsisi muita. Otin selville, minkälainen se oli. Aika mittava kuvio tuossa rinnuksilla....
Viime syksynä ostin ne langat ja googlasin ohjeen. Tein sitä villpaitaa kuukauden verran, ihan vaan ohjeiden mukaan. Se onnistui! Se valmistui vuoden viimeisenä päivänä 2012. Tulihan siitä vähän suuri, koska ainut mitä muutin oli hian pituus ja helman pituus.... no mekko siitä tuli. Värikäs, lappalainen iso villamekko, jossa on revontulen värit kuviossa: punaista, keltaista, vihreää sinisellä pohjalla. 
Nyt mietin joka päivä, minkälainen villapaita ihmisillä pitäisi olla? Itselläni se on ollut tietenkin musta poolo. Jos pitäisi päättää, kutoisinko kuitenkaan itselleni mustaa pooloa. Enkö tekisi kuitenkin värikkään, kokovillaisen mekon, jossa koko elämän kirjo näkyisi?
Kutominen on meditointia. Jokaisella pistolla on oma tarina...