Puikahdan aamulla uimaan, katiska värisee...Löydän sieltä 5 ahventa ja yhden hauen. Pieni hauki, josta tulee alkuruoka. Otan fileerausveitseni ja perkuulautani. Kaikki fileiksi. Jääkaappiin mötköttämään merisuolan, hippusen sokerin ja tillin kanssa. Miten täynnä haukia ovat Suomen vesistöt ja kukaan ei ehdi niitä kalastaa... Olen tehnyt isoista hauista keittämällä ja marinoimalla sitruunan, korianterin, oliiviöljyn ja valkosipulin kanssa uskomattoman hyvää kalamössöä. 

Raivaamme mieheni kanssa vanhaa pellonpohjaa ja pajukkoa puoli päivää. Pääsen ihmeelliseen alkukantaiseen raivaustilaan. Vielä tämä puska, vielä tämä ja sitten lepään. Vapautan koivun ympäriltä kaikki pienet pusikot ja katson. Koivu alkaa kuin suoristaa varttaan ja kukoistaa! Olen ihmetellyt miten tuo mies jaksaa koko ajan raivata metsiä.... Nyt ymmärrän, siinä näkee kerrankin heti työnsä tuloksen. Nyt odotan, että kaste kuivaa ja voin mennä uudestaan pusikoiden kimppuun. Kädessäni käsisaha ja oksasakset. Tämä on varmasti paras uusi urheilumuoto, jonka olen keksinyt! 

Kuuntelimme illalla hiljaisuutta. Järvellä oli niin hiljaista, että piti puhua kuiskaten. Uskomatonta... Porot jolkottivat jossain kaukana, niiden kellojen kilke ja kalke oli kansallisromanttisen ylevää. Kuusamossa ei ole ollut tänä vuonna lainkaan hyttysiä. Ei lainkaan. Se on tehnyt illoista ja aamuista ulkona ihan erilaisia. Ihmismieli unohtaa nopeasti menneet. Nyt minusta tuntuu, että täällä on aina paistanut aurinko ja ilma on kevyen väreilevää, sinistä...

Iitin kesä on ollut hyvin runsas. Paljon vadelmia, salaattia ja isoja, puhtaita perunoita. Uusi kasvimaa sai aikaan oikein vihannesvyöryn; mangoldia, papuja, palsternakkaa, punajuuria... Istutin jopa unikkopalstan ja rosmariinia. Rosmariini vain tupsahti, kun en enää odottanut! 

Unikkopeltoni ei kuki vielä.... golftasoitukseni ei ole vielä tarpeeksi laskenut. Kaupungissa olen käynyt hyvin vähän. Muutama ravintolakokeilu; Lundberg, Skiffers. Ehdin sitten syksyllä. Tämä kesä oli 10 - vuotisjubilee- yhdessäolo vuosi. Se on se tunne, että olet olemassa kun toinen kuuntelee, katsoo ja koskettaa. Henkisesti ja fyysisesti. Tämä on suomalainen kesä, haukineen kaikkineen, maailman paras.